The property is in the Carneros region of the Napa Valley—a total of 50 acres including the golf course, wine grapes and the various buildings. The family has deep ties to the area and uses the property for relaxation and family gatherings as well as business off-site events and golf clinics.

The clubhouse needed a face lift, but also some major surgery. With many constraints from permits to zoning, KPa+d elevated the pre-existing structure by maximizing, economizing, and reorienting the center and flow of the space. What used to be a low-ceiling, poorly circulated golf-course lounge spot (replete with carpeted floors and tartan accents) is now a light-filled, double-height L-shaped public house with a commercial kitchen, upstairs offices and large communal rooms fit for conversation and cocktails alike. We constructed a hospitality environment with a residential feel. 

This project is really one about opening up space. We opened the building up to the landscape both in the front and back, reorienting the spaces back to the unique natural environment outside, including an old Oak tree, which is now a focal point of the building, centered in the back patio. With floor-to-ceiling sliding doors leading from the public rooms to the terrace, the outside is brought in, and vice versa. We also raised ceilings, allowing for smoother flow within the space as well. All the renovations are code-compliant as a commercial property, including an up-to-code kitchen and bathrooms, but are designed to feel like a private home. 

We succeeded in creating a building that feels like it’s part of the place it belongs to.

PHOTOS BY MIKIKO KIKUYAMA