Karin Payson architecture + design | Noe House

Noe House

A young couple with one baby and another on the way bought a 1938 “Mediterranean” house and asked us to expand it vertically and horizontally, to create a house they could raise their family in.  Although the two had different aesthetic leaningshe toward more traditional design, and she toward a more modern style–they both evolved, as the small house developed into a large spacious home with a modern spirit and a tactile feel.  The new house retains only the two front rooms of the original, but opens up for large flexible spaces on the main floor for family and social life, as well as three large bedrooms on the new second floor. Natural light, a strong connection to the outdoors, and a clear floor plan give this city house the comforts they sought.